Hjem      Om Oss
Om oss


Brevig gårdene ble trolig ryddet allerede i eldre jernalder. Navnet Brevig kommer av beliggenheten i den breie vika ved Lyseren.


Nordre Brevig er en av fire Brevigs gårder. Nordre Brevig, Vestre Brevig Mellom Brevig og Søndre Brevig. Alle gårdene er i full drift i dag.


Gården har vært i Jacobsens familie siden 1877 da Christian Jacobsen og Karen Mathea Jørgensdatter Bjørnstad kjøpte den. Hennes mor kom fra Nordre Brevig.

Gården ble kjøpt for 21.000kr og 900 kr løsøre den gangen for ca 140 år siden.

Siden har Karl Jacobsen, Knut Jacobsen og Jens Jacobsen drevet gården.


I 2004 tok Merete Jacobsen over 22 år gammel, og siden 2007 har Lasse H. Kristiansen og Merete drevet gården sammen. Merete og Lasse har en sønn og en datter sammen. Karl Martin som blir 6 genrasjon, kom til verden i februar 2010, og Karen Mathea som kom til verden i 2015. Karl Martin har to storesøstre Christine f. 2000 og Madelen f. 2002


I dag drives det som et ordinært gårdsbruk med tilleggsnæring i Inn på tunet.

Det produseres grassballer, høy for salg og eget kraftfor til ammekuene. I 2010 stod et nytt løsdriftfjøs ferdig, som dyrene og eieren er veldig fornøyd med.


Trenger du hjelp til rundballepressing/ pakking kjører vi også leiepressing/ pakking.

Vi har også en direktesåmaskin med rotorharv for direktesåing av grassfrø. Denne har vi også leiekjøring på. Kontakt oss for priser (se kontakt info).
Inn på tunet tilbud

Nordre Brevig  har skoletilbud i samarbeid med Prosjekthuset i kommunen. Det tilrettelegges også individuelt for spesialtiltak for barnevernsbarn og brukere med behov for arbeidtrening. Det legges særlig vekt på psykisk helse, selvutvikling og selvfølelse. Dyrene har en stor rolle i arbeidet med barn. De har mer å gi oss mennesker enn vi kan forstå.


Vi leier ut et lite kårhus til ferie gjester også. Det er fult møblert med alt du trenger og sengeplass til 6 pers. Det er internett på kabel og parabol tv. Det er vedfyring koselige rom. Det er nytt bad med badekar og dusj.


Uteplassen består av veranda med grill, og bålplass bak skjulet. Det er tur og fiskemuligheter 100 mtr fra huset.

Du er hjertelig velkommen til å hilse på dyrene på gården også :)
Merete, Lasse, Karl Martin og Karen Mathea